!! Dikkat edilecek hususlar !!
1. Aracın TUV muayenesi yapılı mı çok önemlidir.Yapıldıysa bir önce ki muayenesinde ki hafif kusurları nelerdir?
2. Şase numarası kontrolü etikette veya sağ arka teker şase kamburundadır, zımparayla temizlemeniz gerekebilir ruhsattaki şase no ile karşılaştırın “uyuyor uymasa vize nasıl yapıldı” demelerine aldırmayın.
3. Motor numara uyuşması hafif kusur geçiyor ama ne olur ne olmaz bakın.
4. Mtv ne kadar ? GİB den sorgulayabilirsiniz.
5. 4×4 çalışıyorsa ki çalışmalı (şaft takılı ise ) bağlayın.aracı tüm arazi konumlarında deneyin araziler çalışıyor ise tam aşağı 4L konumundan araç önden fırlıcakmış hissi verir çalıştığını anlarısınız arazileri bağladığınız da ayağınızı 1.vistes ve 4L konumunda ile yol alırken sert gazdan çekip şaftta ses var mı diye kontrol ediniz aynı zamanda şanzıman takozlarını da kontrol etmiş olursunuz.Sadece arazi vitesini geçirmek aracı 4×4 e geçirmez ön tekerlerin göbeğinde kilitler kilitlendikten sonra 4×4 e geçmş olur. Ayrıca debriyaja çok dikkat edin kavraması nasıl ani gaz vermeler kesmeler yaparak vitesten atma kaçırma girmeme gibi sorunları var mı kontrol edin.En önemlisi de ötüyor mu şanzıman bakın.
6. Aracı çalıştırın biraz ısındıktan sonra rolanti durumunu dinleyin tekleme vs yapıyor mu diye bakın.Yağ çubuğuna ve radyatör içindeki suya mutlaka bakın eksik olmasın eksikse buyuk bir ihtimal ile uzun süredir fark etmiyorlardır. Ciddi sıkıntı olabilir. Ustaya göstermenizde fayda var ustayı kendinizin seçmenizindede.
7. Kaporta da vuruk çizik bir yer bulup macun durumunu kontrol etmeye çalışın.Alt takıma eğilin bakın çürüme durumu var mı pas varsa durumu nedir ?
8. Frenleri kontrol edin önemli değil derler yapılır ne olacak dersiniz yola çıktığınızda bir anda boşalır veya tutmayabilir.Sağ sol frende çekme dalma var mı kontrol edin?
9. Bütün elektronik aksamı kontrol edin sağ sol dörtlüler stoplar parklar vs.
10. Lastiklerin büyüsüne kendinizi kaptırmayın.
11. Araçta benzin var mı o an kontrol edin bir de benzinde çalıştırmayı deneyin yoksa depo iptal edilmiş veya benzin sistemi kaldırılmış olabilir.(benzinde çalışması gerekli)
12. Lpg kafasını araç çalıştıktan sonra kontrol edin sıcaklığını ayrıca aracın termostatı ne zaman değişmiş bilgi alınız yoksa kafa da donmalar çekişte sorunlar yaşanır uzun yolda daha belirgindir.(rolantide tam gaz da sıkışma yapıyormı pıtır pıtır eder öyleyse lpg kısık dır ayar yaptırmanız gerekecektir uzun yol için varsayıyorum.
13. Direksiyonu tam sağda ve tam solda kullanın sesler takırtı vuruntu var mı kontrol edin hem arazide hem 4×2 de . Boşluk olur yarım turdan fazlaysa anormal.
14. Aracın yağını suyunu kontrol edin, malesef uzun süre yağsız çalıştırılan cj ler oluyor, sahibinin umrunda olmamış. Sonrasında size büyük iş çıkartabilir.
15. Aracına değişen yok, herşey orjinal süper kondüsyonda diyen ve aracını hiç tanımayan kullanıcalara ve heleki galericilere hiç güvenmeyin.
16. Arcın model yılına göre üzerindeki şanzıman ve difransiyellerin ne olduğunu öğrenip aracı görmeye öyle gidin ki orjinalmi bozulunca başka birşeymi uydurmuşlar anlayabilin. Şase numarasına göre sorgulama yaparak aracın orjinal donanımını öğrenebilirsiniz. Sorgulamak için TIKLAYIN…
17. Son aşamalar ruhsatta kaç kişilik geçiyor tüp işlimi araç renk uyumu gibi evrak işlerini kontrol edin.
18. Şahsi fikrim bİR CJ almaya bir CJ ustası ile veya uzun zamandır CJ ile uğraşan biri ile gidip bakmanız.